Přidat odpověď
Hanko, mám to taky tak. S věkem zjišťuju, že mi vyhovuje mít kolem sebe mnohem míň věcí, než dřív. A nejvíc to bylo vidět, když jsme před 2 lety dělali novou kuchyň. Původně měla být v provensálském stylu, všude keramika, dekorace, sušené kytky a všechno možné...no, nakonec je z toho spíš střídmá skandinávská kuchyň, kde je bílá linka, kombinovaná s dřevěnou deskou, dřevěným stolem, židlemi a podlahou v dekoru dřeva. Doplňky černé a šedé, stěny bílé. A mně je v tom hrozně fajn. Zredukovala jsem všechny ty různé vystavené věci a nechala tam jen pár střídmých dekorací a hlavně živé květiny. Úplně se ten prostor provzdušnil a nadechnul. Přitom to rozhodně nepůsobí studeně. Další rok jsme dělali obývák a opakoval se ten samý scénář. Dělali jsme ho komplet od základu - jen pár kousků nábytku na míru, jednoduchá sedačka, několik obrázků a květiny...barevné ladění stejné, jako v kuchyni, je to propojené rámem bez dveří. Ještě se chystám v podobném duchu na ložnici. Tam nebudu měnit nábytek, ale budu dávat pryč spoustu dekorací a drobností, aby se to provzdušnilo a zklidnilo.
Se spotřebiči to máme taky tak - nemáme myčku, ani sušičku, dokonce ani kuchyňského robota, na všechno nám stačí jeden menší mixér s nádobkou a tyčový mixér. Žádná pekárna, kávovar apod. Mikrovlnku teda máme, ale používáme málokdy.
Předchozí