papiňák mě taky děsí... naši ho používali hodně, babička taky, já si ho sice taky vzala, ale vařila jsem v něm asi 3x... pak už ne, bála jsem se...
ale dodnes vzpomínám na božské červené brambory (brambory na kostičky, osušit, do papiňáku máslo, na něm orestovat ty syrové brambory, osolit, posypat červenou paprikou, zavřít a nechat pár minut dusit) - v hrnci to prostě nefunguje, v tom papiňáku nejen, že to bylo během pár minut, ale ty brambory tak úžasně natáhly chuť másla a papriky... mňam... no každopádně ani ty brambory mě nepřinutí překonat strach z papiňáku
a pak červené maso - bůček z papiňáku, naložený pak ve směsi z česneku, červené papriky, odleželý v alobalu, zastudena na chleba - taky to tak nefunguje, když se "jen" uvaří, nevím proč