"Jsem rozhodnutá, ale bojím se toho, té akce... Připadám si zle, že tam přijedu s věcmi, on nic nebude tušit... Bojím se jeho reakce, ať bude jakákoli..."
Irmi, já jsem si myslela, že se bojíš jeho. Ty se ale spíš bojíš být obecně aktivním hybatelem té situace... Ty si myslíš, že ten kdo nic netušícímu partnerovi oznámí rozchod, je špatný člověk? Že to je osoba, která ubližuje? Tak tomu není
Je to osoba, která situaci řeší, protože po dlouhé době došla k závěru, že nemůže/nechce pokračovat, že to nijak nevede.
Přijde mi, že jsi někdy v minulosti procházela ošklivým rozchodem, který ti hrozně ublížil (mmj i tím, žes netušila, že může nastat), a zůstala ti z té zkušenosti nějaká představa, že ten, kdo se rozchází = ubližuje, zasazuje strašlivou ránu, způsobuje bolest. Takhle jednoduché to fakt není.
Tvůj partner ti řekl, že tě už nemá rád, že to ani nejde, aby tě rád měl, a hledal jiné partnerky na seznamce. Tím dává najevo, že v rozchodu vlastně už jste. Takže ty už teď jenom technicky řešíš věci, které u sebe máte a potvrzuješ, že vztah skončil.