Mám doma nebo na cestě naprostou většinu dárků, popř. materiálu na jejich výrobu. Některé z nich budou vánoční, některé jsou ještě na některé jmeniny předtím.
Mám excelovou tabulku, kam vždycky po Vánocích přidám novej list se seznamem lidí, který ráda pravidelně obdarovávám, a během celýho roku si tam poznamenávám, když zmíní, že by si něco fakt přáli. No a když na tu danou věc narazím, tak ji pořídím (v exelu označím příslušnou buňku jako pořízenou, abych to pak omylem za tři měsíce nekoupila znova
), a pak daruju k příslušný příležitosti, která se zorvna vysktne - narozeninám, Vánocům... takže ve výsledku pořizuju a vyrábím dárky kontinuálně celej rok, nemám žádný zásadní předvánoční dárkový vzedmutí :)
V jiný ohledech zatím Vánoce příliš neřeším, spíš si Vánoce různě hledají mě - v podobě školních akcí, kde se po mě žádají předměty na vánoční vyrábění a dětská vystoupení, pracovních pozvánek na vánoční posezení... tak to tak nechávám pomalu připlouvat.
Sama jsem zatím ještě nastavením v půvabu podzimních mlh, mám to moc ráda a nechce se mi od toho spěchat. Ono se to samo doposune :)