Neznámá, požadavky na donášku různých materiálů do školy jsem u svých dětí taky nesnášela, ony se to teda nejspíš dozvěděly včas, ale doma sdělovaly, co si mají donést, na poslední chvíli.
Proto to po žácích téměř nechci, ve škole máme pytle plné různých vlnek a bavlnek, ruliček, polystyrénových koulí, korálků apod., doma mám také nashromážděné materiály pro několik generací, tak je spotřebováváme
Včera si tedy děti měly přinést formičky na vykrajování perníčků a váleček na těsto, zdůraznila jsem, že úplně stačí pro několik dětí dohromady, a kdyby něco z toho někdo doma neměl, ať určitě rodiče do krámu nehoní, ale překvapivě při mém příchodu mávaly válečkem nad hlavou všichni
Řekla bych, že je to prostě baví. Možná ne všechny, ale určitě má většina mnohem raději pracovní činnosti a výtvarku, než třeba češtinu a matiku
Ostatně se toho při práci dá procvičit dost třeba i z geometrie, při práci podle návodu se učí chápat text, nebo si při malování jen tak povídáme na témata, která je zajímají.