| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Já jako povinnost, bez diskuse.

Roky říkám, že jediné, co mě baví, je vánoční stromek a jeho zdobení - v tom jsem kreativní, mám snad tisíc vánočních ozdob, dělám i 3 stromečky a každý je každý rok úplně jiný... a večeře - to je moje parketa.

dárky bych zakázala, to nesnáším úplně, "z povinnosti" něco nakoupím 2-3 dny před vánoci.

cukroví - to jsem dřív pekla opravdu hodně a celý advent, ale nakonec to nikdo nepapká, tak na to kašlu, udělám do 5 druhů poslední víkend před vánoci, aby si dítě zavykrajovalo... Pak cítím potřebu to jíst já, aby to nebylo úplně zbytečně a vždycky přes vánoce přiberu.

Vánoční přání se mi úplně hnusí - ty maily a smsky s přáníma a básničkama - neposílám, neodpovídám... Ale jo, hecnu se, udělám nějaké přirozené fotky, jednu z toho vyberu a pošlu do rodinné skupiny.

vánoční výzdobu jiného typu dělá muž, toho to naopak baví, povytahuje všechny ty skřítky a santa klause a kolotoče, co za roky nashromáždil a rozstrká je po celém bytě (do domu mi to nesmí).

Já mám univerzální adventní věnec, který vytáhnu každý rok, dám tam jenom nové svíčky...

Baví mě, že je delší dobu volno (v létě, když je dovolená, tak to nemají všichni ve stejnou dobu, takže provoz v práci se musí udržovat, o Vánocích je fajn, že nikdo nic nedělá, nikdo nevolá, nechodí, neposílá maily.

Slušně snáším návštěvy a rodinná posezení, byť tedy jsem ráda, že to 30.12. skončí a že zbytek svátků už máme klid a můžeme fakt odpočívat.

Tj. Vánoce samy o sobě mám ráda (světla, koledy, když nasnaží, tak super, ticho, klid, pohodu...), ale většinu "tradic" fakt ne. Vánoce bez "povinností" by pro mě byly úplně nejlepší věc.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.