| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Slovo kamarád/ka" je v mým vnímání člověk, kterej je mi blízkej, máme se rádi, ale není to úplně na těsno :-) Je to taková druhá slupka kolem mě. Ti nejbližší, ta první slupka, jsou pro mě přátelé. A pak naopak vzdálenější než kamarádi, tedy třetí slupka, jsou pro mě známí :-)

S kamarádama/kama (druhou slupkou :-) ) se předvánočně cíleně nescházím, to bych kapacitně nezvládla, mám jich hodně, těch, co vídám nějak pravidelněji, je asi 15. Ale když to vyjde, tak je vždycky strašně ráda vidim :) A když se to nějak sejde, že se potkáme, tak jim dáreček (v podobě nějakého vlastního výrobku, dělám různé vánoční sirupy, likéry, malé dárkové formáty štol a vánočních dortů...každý rok něco) donesu :-)

S přáteli, který pro mě představujou mírou blízkosti vlastně něco jako nepokrevní rodinné příslušníky, se před Vánoci scházím prakticky vždycky, s každým z nich, pokud je tedy i on/ona technicky dostupnej/ná. S jednou jsem se měla sejít teď ve středu, to nevyšlo, protože mi onemocnělo dítě, ale jsme předdomluvené, že mezi svátky bude ona na chatě a já za ní přijedu a půjdem spolu na výlet do tamních lesů. Další blízkej přítel má přijít asi za hodinu za mnou domů, protože ač už je dítku skoro dobře, na to nechat ho tu samotné to není. Takže přijde hora k Mohamedovi ~:-D S dalším mám domuvenou nadcházející středu, s další přítelkyní příští neděli. Se třemi dalšími jsem předdomluvená asi na leden, to teď taky nějak nevychází.

Ad dárky - dávám dárky všem svým blízkým přátelům. Oni mně někteří ano, někteří ne. A dárky dávám v hodnotě odpovídající běžným dárkům pro členy rodiny. Finančně to není moc relevantní, většinou je to něco, na co třeba koupím materiál nebo suroviny, ale pak to dotvořím sama, takže těžko odhadovat. Asi se to většinou průměrně pohybuje v nějakém ekvivalentu cca 500 - 1000 Kč. Jelikož jedna chodí i sem, musim bejt vopatrná :D Ale tak třeba z předchozích let jsem dávala trička s natisknutým motivem, kterej jsem vytvořila a je pro dotyčnýho důležitej, velký balíčky domácích dobrot, svoje obrazy, vlastnoručně ušitej plášť... a tak všelijak.

Drobnosti dávám kolegům v práci, nebo třeba taky když mi náhodou vyjde nějaká návštěva dlouholetého lékaře, se kterym už jsme skoro kamarádi, do předvánoční doby... - a to dávám obvykle nějaké domácí pochutiny v dárkové velikosti a balení.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.