Do vánoc je času dost, skoro týden. Nestresuj se už teď jenom proto, že se to na tebe valí ze všech stran. Mě taky dřív ubíjely kecy o 15 druzích cukroví, generálním úklidu, výzdobě a pod. Rady typu deleguj mě vytáčely úplně nejvíc. Protože to znamená vysvětlit, kontrolovat, dohlížet a nakonec předělat. Ve finále víc vydané energie a času, než kdybych nedelegovala.
Jestli se cítíš vyčerpaně a nemáš chuť ani energii na vánoce, tak se na všechno teď vykašli. Udělej si pauzu, věnuj se něčemu co máš ráda, co tě nabije. Potom s přehledem zvládneš to nejnutnější. Stačí to zredukovat. Opravdu je nutný generální úklid? Nestačí třeba jen 3 druhy cukroví? Stejně děti milují linecké a perníčky. Tak proč mám dělat dalších 10 druhů?
Vánočku milujeme kupovanou. Ochutnala jsem nespočet domácích, všechny měly být vláčné, rozplývat se na jazyku a já nevím co ještě. Nechutnala mi ani jedna
Nevím jak máš staré děti. Já pošlu syna na nákup s naprostým klidem. Dostane seznam a instrukci, že nakupuje pro sebe. Takže ovoce, zeleninu, jogurty i maso vybere naprosto luxusní
Když je to něco extra, pošlu mu fotku z letáku i s cenou.