Přidat odpověď
My jsme s mužem na svátky sami dva, ale bramborového salátu děláme velký vajling - no prostě velkou smaltovanou mísu, brambor asi 15. Jíme ho na Štědrý večer ke kaprovi, 25.+26. k pečené krůtě, polijeme si ho výpekem s hromadou špeku. No a zbytek salátu jsme posnídali 27.
Dáváme do něj domácí majonézu ze syrového vejcete.
Na Silvestra si uděláme jednohubky s pestem ze sušených rajčat a s olivami, třenou nivu s ořechem, goudu s majonézou a česnekem, rybičkovou s tav.sýrem, tatarkou a pórkem, máslo se sardelkovou pastou, vař.vejcem a "kaviárem".
No a Ježíšek mi splnil přání - na vánoční procházce s námi poletoval páreček hýlů. A před chvilkou jsem odhalila vánoční tajemství ve spíži. Neustále okousané dětské piškoty. Chodila na ně bělozubka (či rejsek). Šustila v pytlíku, když jsem nesla do špajzu olej, tak byla odhalena a polapena a vypuštěna do kruté zimy bez piškotů. Jak vnikla do špajzu ví Bůh a Ježíšek.
Takovýhle dárky od Ježíška jsou pro mě za všechny kabelky - i za ty za šedesát tisíc. Přemýšlele jsem, jaké životní okolnosti by mě přiměly, přát si takovou kabelku. Prostě nevím.
Předchozí