Huso, moje sestřenice, taky 60+, jezdí opakovaně s Delfín travel, jsou specializovaní na seniory, na jejich webu uvádějí, že poskytují asistenci při cestě do destinace. Otázka je, co si pod tím představit, ale někdy určitě stačí i člověk na telefonu, co v nějaké nepředpokládané situaci poradí. Zároveň zcela chápu tvoje nejistoty, já třeba vždycky chci letět přímým letem, mě děsí přestupování a případné nestihnutí návazného spoje... V angličtině se necítím, zase si ji budu oprašovat, ale prostě tohle už nedoženu. A na mě spoléhá manžel, který se nedomluví, to je taky zátěž.
Jinak, když vezmu, co jsem kdy od tebe četla, tak si umím představit, že s někým takovým bych se na cestě snadno shodla
A pokud jde o úzkosti, jsou to dost potvory a jak se člověk začne vyhýbat těm nepříjemným situacím, může je to ještě posílit. Tak přemýšlím, jestli jsi nějak na souboj s úzkostmi vybavená (kromě případných léků techniky zvládání, psychoterapie apod.). Každopádně ale, když jsi toho byla tolik překonat, tak klobouk dolů a nějakou hezkou dovolenou by sis určitě zasloužila, ať už bude kdekoli.