A v zahraničí se nedělají přijímačky na VŠ?

V Německu by dokonce většina našich studentů neměla šanci se dostat na medicínu, kdyby se nedělali zkoušky.
Jinak k tématu,loni jsi kritizovala a to velmi celé Dipsy,jak je to složité, učitelé musí pomáhat, jak stejně spousta lidí radši podá papírovou přihlášku.
Ve výsledku to naprostá většina lidí kvitovala pozitivně a papírové přihlášky se využily minimálně.
Teď kritizuješ testy nanečisto. Nepomohly, naopak odradily, děs.
Zúčastnila se jich ale dobrovolně většina dětí, jsou za to rády, ano, viděly, že výsledek třeba slabší, než čekaly, ale ten z matiky obecně, dalo se to očekávat. pokud mě někdo o 15-20 bodů méně než při jiných cvičných testech,ta sorry, chyba je na jeho straně, ne na straně Cermatu. A většinu to taky nakoplo, tím správným směrem.
A ano, nestalo se to, že by někdo, kdo chce jít na učňák, zázračně objevil, že je vlastně génius a může se hlásit na nejnáročnější školy.To ale taky nikdo asi neočekával.
Schválně jsem se ptala kluka,kterého připravuju a je žákem školy, ze které loni odcházela dcera. Tam znám úroveň výuky,i přípravu.
Říkal, že čeština ok (navíc jsem jeho test viděla) a matika rozhodně nic moc. On sám měl z matiky 28 a ano, bylo to míň než na co je zvyklý. A nestíhal, což měl možnost si zjistit právě při tom testu nanečisto. Takže konstatoval, že musí přidat na rychlosti, vrhnout se na geometrii a udělat si lepší strategii.
Nevidím zhroucené rodiče ani žáky. Naprostá většina si uvědomuje, že nejde o obtížnost testů.