Přidat odpověď
beat, myslím, že tohle není o výchově, dokonce ani o "době", ale prostě o dostupnosti a možnostech... ta nás se kluci zabíjeli na motorkách, dnes v autech...
taky mě to děsí, na druhou stranu sama jsem jako hodně mladá a hodně blbá sedla do auta s opilým řidičem, udělala jsem to jednou a nikdy víc - dostal smyk, vykouzlili jsme dokonalé hodiny a on byl tak zmatený, že jsme se hádali, kterým směrem vlastně máme jet (v lese)... zázrak, že se nikomu nic nestalo...
kamarádka skončila v nemocnici po nehodě na motorce, roztříštěná pánev... pár let předtím její kamarád málem přišel o život na motorce - setkání se stromem... manželův kamarád skončil na vozíku po pádu z kola...
jako řidiče mě děsí, jak málo si lidé uvědomují sílu svého vozu, jak málo lidí si uvědomuje, že neznalost zákonů (fyzikálních) neomlouvá... cestu ven neznám... besip se snaží, kampaně má dobré, promyšlené, bohužel osloví asi povětšinou lidi, kteří jsou tomu přístupní, ta cílová skupina závodníků se smrtí jim nevěnuje pozornost, věří, že se jich to netýká...
Předchozí