Ropucho,
mě je fakt nepříjemné, když mi někdo tlačí "PRAVDU". Mám své vlastní názory a to, že mohu třeba souhlasit s nějakou myslenkou Okamury nebo Trumpa neznamená, že souhlasím se vším co říkají, že s nimi souzním a po večerech jim lížu paty a chodím je volit. Nechci se bát říkat své názory, nechci aby moje děti se bály ve škole zeptat, jestli když si někdo není jistý svým pohlavím a 3x za rok ho změní nemá psychickou poruchu? ...to se ale reálně děje. Vybrat si jestli se budu očkovat nebo ne atd..
Nepresvědčí mně lidé, kteří jsou radikální a odsuzují lidi na základě jejich vzhledu a vyjadřují se neomaleně. Jsou lidé, kteří jsou třeba na pohled hezccí až krásní, ale o jejich charakteru mám důvod pochybovat viz náš pan prezident. Ale vím o něm, že mezi vojáky je brán jako dobrý přítel a odvážný muž, s mym kamaradem sdilel nejeden bojovy zazitek. Věřím že i Trump má dobré a špatné vlastnosti. Mně je na něm sympatické a překvapivé jak za ním stojí celá rodina a nevím jestli třeba jeho děti mají nějaké saknaly na kontě? ...no hledat to nebudu, jako se nepitvam v Pavlovi. Je to demokratický zvolený prezident!
Nesouhlasím s válkou kdekoliv, jsem celoživotním nastavením pacifista, za posledni roky jsem se ale stala, díky tomuto názoru automaticky, Rusofilem, chvili mě to zlobilo, ale ted uz jsem imuní. Mně to třeba přijde směšný, když odsuzují válčení, kupčení se zbraněmi, těžko stranim Rusku, ale proti gustu... . Nikdy bych nepopřela ruská díla, miluji ruský balet, miluji ruskou literaturu, obdivuji některé ruske sportovce, mám přátele mezi rusi na obou stranách břehu, mám přátele i v Číně a mám ráda některá čínská díla, tak to musím být komunista jako Fík?! Nevěřícně kroutim hlavou, že si dneska musí jezdit Rusové léta žijící v ČR pro víza treba do Vietnamu.
Pracuji pro firmu, která se veřejně staví proti Rusku, ale své výrobky posílá do Ruska oklikou páč bez Ruského trhu bychom zaplakali, a jiné a jiné věci.
Mé pojetí demokracie je jinde než které nám nastavuje současná vláda, než které předvedla vláda před nimi. Nevidím v nich bohužel žádný rozdíl. Nikomu to nevnucuji, volím dle svého nejlepšího vědomí a svědomí s vidinou volného dýchání pro své děti. Jsem si vědoma svého vlivu na události a dění v této zemi, v Evropě, ve světě.