| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Já to taky nemám ráda.

Jenže - u nás doma se to neřešilo - jednak jsme byli jinak nastavení a druhak malá rodina - nebyly příbuzné, se kterými by to moje maminka nějak probírala. A to vařila ráda a dobře. A tak na to nejsem zvyklá.

U muže - velká rodina - jídlo je hlavním pojítkem a občas i jediným tématem k hovoru. Je to náročné. Tety si pamatují i záležitosti typu "když jsme tu svíčkovou měli loni v únoru, tak byla omáčka nakyslejší", já bych nevydolovala z hlavy, kdy jsem ji naposledy u nich jedla. U oběda probíhá neustálé pobízení druhých do jídla a dotazy, zda měli všichni dost. Sledování, kdo si čeho kolik vzal a proč si nevzal víc toho a tamtoho. A jelikož kuchařky jsou dvě (skvělé!), tak tyto dotazy běhají kolem stolu dvakrát a komentují to i jejich manželé - pobízejí ostatní. Nucení dětí do jídla - to jsem se musela párkát vymezit. Plus dotazy "ale když jsme měli posledně ty šišky, tak jsi je jedla a snědla jsi jich osm a teď už je nejíš?". Tchyně a teta jsou už tak vycvičené, že pobízejí do jídla a nabízejí jídlo i u cizích. To se teda musím přiznat, že mi vadí, když sedí v mé kuchyni u mého jídla a vybízejí ostatní k nabírání jídla, přídavkům atd. Ale ony už takto jedou na autopilota. Mám s tchyní hezký vztah, ale myslím, že občas v rohu uroní slzu nad tím, jak si synáček zle vybral, když na můj dotaz v 11.25, co bude k obědu, odpovím, že zatím nevím ~t~.

A k tématu - kupuju knedlík - tak dvakrát do roka. Hotové noky a hotové čerstvé těstoviny - ty asi nejvíc, chutnají nám víc než ty sušené. Mraženou pizzu párkrát do roka (naštěstí děti rády dělají domácí). Hotovky pod folií ne. Občas jsem zachránila zlevněnou hotovou polévku z marketu, ale můj muž ty hotovky spolehlivě pozná, pálí ho z nich totiž žáha. Mám teda jednu oblíbenou mraženou rýži v Kauflandu, se zeleninou a kuřecím, to je občas záchrana, když jedeme domů pozdě a nestíháme nic. Hotovou sekanou jsem zkusila, ale domácí je lepší a u nás to prostě každý pozná, jak jsme všichni navyklí na domácí kuchyni.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.