Evelyn,
tak to, že když chlap zůstane sám doma pár dní a musí mít zajištěné jídlo nebo tam běhá tchyně s kastrůlky, mě asi vytáčí taky. On hlady neumře. Nemusí vařit, nemusí jíst teplé, pokud jo, tak si někam dojde.
A někteří, třeba i ten můj, jsou si líní to i ohřát. On odjakživa nesnáší ohřívané a všechno jí jen buď čerstvě servírované nebo studené - a nechutná mu to pak a nebo když mu to ohřeju a naservíruju já, tak nepozná, že to ohřívané je. U svého ohřívání jo - on než by to míchal a stál u toho, nechá to připálit a pak je to samozřejmě hnusný. Mikrovlnku neumí a ani nechce používat. A studený je to taky hnusný. Tak to je těžký.
Když mu tam nechám jídlo, neohřeje si ho, studené mu nejede, vyhodí se to. Nebo tedy to, co mělo být k obědu, musím ohřát já večer, ale to by zas rád čerstvé jídlo.
Já i chápu, že každý dělá to, co mu jde líp a míň mu vadí, takže někomu vyhovuje tradiční dělba práce na mužské a ženské, ale těch mužských dost ubývá a ohřát si jídlo je u manžela pracující ženy prostě nutnost.