Lei,
jo někde jsem to četla, bylo to spočítané, byl to mnohonásobek lidí na krávu - nicméně to neřeší ten problém, že valná část souše je NEÚRODNÁ. Tohle platí třeba pro tu Indii, částečně i pro Evropu, ale pro to Mongolsko, nebo Andy to platit nebude. Tam je jednodušší a účinnější napást toho yaka nebo kozu a pak je porazit.
A ještě si dovolím nesouhlasit s tou rozežraností - ono mít soběstačné hospodářství, do kterého by ti teda nejezdily cisterny atd., je šílená dřina. Bez mechanizace, automatizace atd. je to poměrně nezvladatelné. To pak celá rodina dře 365 dní v roce, aby se vůbec uživili. Nevím, jak se daří vám, ale mě teda hospodářství neuživí - je pravda, že se tomu nevěnuju na plný úvazek, je to tak na přilepšenou (že máme svoje mlíko a vejce a sem tam nějakou zeleninu či nějaké odolnější ovoce - ale zahradník jsem teda mizernej).
Porážka na pastvě - nevím, podle mě to je stresující pro ta ostatní zvířata... já jsem našla tady místního řezníka, který poráží na zakázku - jako že mu tam přivezeš zvíře, a on ho porazí. Není to daleko a jsou to jednotlivé kusy (takže žádné ohrady s tisícem vystresovaných zvířat, co čekají na porážku). Tak si říkám, že pokud bych musela, tak zkusím jeho... zatím jsem se neodhodlala zabít ani tu slepici... jsem takový hipster sedlák