tak ono by se takhle dalo relativizovat (dramatizovat) všechno

všichni chápeme, že ta prodavačka to nedělá ze zlé vůle, stejně jako všichni chápeme, že ropucha jí za to neuštědří políček

ale na druhou stranu máme právo si zanadávat, máme právo to vnímat úkorně a máme právo mít z toho nepříjemné pocity... a když to takhle hezky vyventilujeme, třeba se v tom někdo pozná a pohlídá si to a svět bude o chloupek veselejší

to je jako s tou mou nesnášenlivostí přání veselých vánoc - jasně, že taky přeju, přeju všem blízkým, které potkám (s kterými si volám) těsně kolem vánoc nebo se právě k té příležitosti potkáme (zavoláme)... když půjdu nakoupit do obchodu vánoční sortiment a prohodím s prodavačkou nějakou tu větu, popřeju jí taky... ale že bych ausgerechnet musela přát pokladní v lidlu už od začátku prosince (a nejlíp denně), to fakt ne

a sama to prostě vyslechnu xkrát denně celý prosinec od lidí, kteří mě neznají, jsem pro ně na úrovni hlasového asistenta a upřímně řečeno kolikrát u ani ne dvouminutového hovoru je to zbytečných 15-20 sekund navíc
jasně, jsou pak lidé, se kterými komunikuju víc, přihodíme nějaký osobní vklad do toho hovoru a pak to vyplyne jako samozřejmé a přirozené a to mi samosebou nevadí

a těm dokonce někdy popřeju taky (pokud jsme už aspoň v druhé půli prosince

)