Přidat odpověď
Z principu bych tam nešla a sourozenci nezaplatil ani korunu, přišlo by mi to od sourozence hnusné (leda by za tím byla nějaká finanční tragédie typu že chce zaplatit jen reálnou spotřebu, protože nemá ani vindru).
Ale tedy mám v rodině pár asociálů, kde by to ani nebylo myšleno nějak zle, prostě šancička se aspoň trochu finančně obohatit - třeba nás žádají o dražší odkup věci od nich, že si to odepíšeme z daní, nebo že jim dáme sponzorský dar a odepíšeme si to z daní... Prostě firma se zdá být pro příbuzné neomezená kasička a ani jim to není blbé, nechápou to, vždy byli jen zaměstnanci... Jen je to trpné, trapné, trapné.
Nebo odmítli k chalupě dovést vodu, čímž by se sice zvedla její cena, ale soused by tu vodu měl pak v dosahu a levněji??? Prostě Závistivost, hamižnost a skrblictví nezná mezí a často vede spíš k chudobě, než k dobrému životu.
Jinak máme v rodině zkušenost s péčí sourozence ve stejném městě a "péčí" sourozence ze zahraničí. Přesně jsme byli nařčeni, že čerpáme nějaké výhody (žádné, tchyně hlídat vnouče už ani nemohla). Ve skutečnosti jsme furt řešili poplatky, dluhy, smlouvy, doktory, pečovatelky, převozy, nemocnice, rekonstrukce, instalatéry... Věci, o kterých se "chudákovi v zahraničí" ani nezdálo, takže mám veliké pochopení pro darování tomu, kdo se reálně staral. Což ovšem může bý různé.
Předchozí