Stará Huso, jak zmiňuješ, že ses od babičky nic nedozvěděla, tak moje babička zrovna mi snad nejvíc o svém životě vyprávěla právě tak v tom věku 5-8 let. Mně to hrozně zajímalo, jak to měla, "když byla malá",dospívání, i věci kolem její svatby, když byl můj táta dítě ...
Je tedy pravda, že mi to podávala takovým "dětským" způsobem, takže až později od jiných jsem se dozvěděla, že její mladší bratr nezemřel v nízkém věku na zápal plic, jak říkala ona (s připojením poučení o tom, že se nemá pít studená voda, když je člověk hodně zahřátý - to měl být ten problém jejího bratra), ale na cirhózu jater v důsledku alkoholismu. Ale třeba to, že se s dědou seznámila na svatbě své kamarádky, kde s ním zřejmě hned přišla do jiného stavu a pak se musela vdávat v 17 letech za poměrně dramatických okolností konce 2. světové války, to mi v podstatě řekla, ale mluvila teda spíš o lásce, než o sexu

Ale tedy s touto babičkou jsem jako dítě trávila fakt hodně času a aktivně se jí vyptávala. Od druhé babičky jsem se naopak různé podrobnosti dozvěděla právě až v dospělosti, v době kdy jsme ji navštěvovali v jejím už poměrně špatném zdravotním stavu ...