Přidat odpověď
Do okamžiku než bychom museli někam pryč s trochu méně komfortem a časem bez spojení se světem hodně dlouho, pokud by něco nezamořilo studnu. Kotel sice standardně elektřinu částečně potřebuje ale spodní patro vytopí i bez čerpadel plus máme v obýváku otevřený krb. Na tom by se dalo improvizovaně i vařit nebo prostě venku napřed na grilu, než by došla bomba a pak na ohništi. V garáži stojí plonkovní kamna, komín je na ně ve vrchním patře nachystán. Studna je opatřena pumpou, já jsem svíčkoman, máme hromadu různých solárních lampiček a z dřívějška i lampy na lampový olej. Myslím, že mrazáky bychom díky centrále dokázali udržet v chodu do doby, než bychom jídlo z nich tepelně zpracovali. I když jsem nezažila válku, jsem co se jídla týče křeček, asi trocha jednotvárnosti, zvlášť pokud by to bylo v zimě a nebyla by zahrada, ale myslím, že pokud bychom byli sami dva, jídlo by stačilo na měsíce a i kdyby nás tu bylo dvacet, určitě i pár týdnů s trochou uskromnění. Co je blbý je, že bez "paliva" dnes nefunguje komunikace a doprava.
Předchozí