Přidat odpověď
Buřte, u nás tohle řeším já, protože manžel má ADHD a nebyl by toho schopen nebo byl, ale stálo by to zbytečně mnoho energie a jemu jdou jiné věci.
Osobně si za ty roky života jsem poměrně rychle schopná určit priority a započítat do rozhodování i fakt, že můj čas je drahý, takže mi například nepřijde smysluplné něco řešit příliš dlouho, když by úspora byla moc malá.
A k těm konkrétním položkám:
Telefonní tarif jsem si už dohodla už dávno a jen do něj přidávám lidi z rodiny, mám ho pro celou rodinu a platím pro 6 lidí za neomezené volání i data 2,5 tisíce. Občas když běží nějaká masivní reklama, tak se podívám na tarify a zjistím, že jejich horká nabídka je stále dražší než to co máme my.
Dodavatelé energií - máme nějakou fixaci na plyn i elektřinu, když se blíží její konec, udělám rešerši cen konkurence a pak volám na svůj ČEZ s předstihem, co mi k tomu nabídnou. Zatím vždycky nabídli něco dobrého, takže jsem nemusela nikam odejít. Když krachla ta energetická firma, měla jsem zrovna u ČEZu rozjednaný nějaký nižší tarif, takže jsem pak tu nabídku využila a tři roky platila velmi nízkou cenu - předpokládám, že jsem asi byla jediná, kdo v té chvíli to měl tak, že by měnil tarif za ještě nižší než před krachem Bohemia energy.
Pojistky se mi indexují samy /domy, auta, lidi, věci/, v případě něčeho dalšího je nechám předělat, jinak každý rok napíšu našemu poradci, co by šlo případně nějak upravit a buď to vyjde nebo ne. A hlavně nepojišťuji nic, co nám nedává smysl.
Technickou řeším sporadicky, protože kupujeme nová auta, která mají technickou na 4 roky a pak je většinou prodáme a jedeme nové kolečko.
Na revize mám šanon, kde mám na první straně vypsané intervaly s termínem další kontroly a kdy to objednat mám zapsané v diáři - objednávám to i pro pár sousedů, tam jde hlavně o každoroční revizi plynového kotle, kontrolu spalinových cest kominíkem a pak jednou za pár let hromosvod a elektřina.
Nejsem typ na nákup akcií, takže spíš řeším běžné peníze a údržbu nemovitostí, které máme a které považuji za investici. Na daně máme daňovou poradkyni, za což jsem velice ráda, protože tam bych si fakt nebyla jistá, abych to spočítala správně a nechci za to nést odpovědnost.
Když to tak po sobě čtu, působí to trochu roboticky, ale já si ráda nastavím na věci funkční systém, který pak nechávám plynout a dál už se tím nemusím moc zabývat a myslet na to.
Předchozí