V den vysvědčení přinesl syn ze školy několik hromad věcí, mezi nimi i učebnice (nikoli pracovní sešity, al i učebnice) do několika předmětů za 4 a 5 třídu. Dost mě to ohromilo, protože výše platby, kterou jejich učitelka každý ten rok žádala do třídního fondu by předmětem většího sporu mezi mnou a jí (jednalo se o 4000 Kč za každý rok).
O prázdninách ze školy (8G) jiného dítěte dorazil požadavek, abychom zaplatili učebnice a pracovní sešity pro Aj a Nj. Nj je tedy nějaká integrovaná, ale měla jsem za to, že učebnice by škola mohla poskytovat. Nicméně Ok. Ovšem dnes napsala učitelka aj další mail s požadavkem na zakoupení jiné sady učebnice a pracovního sešitu na aj. Jde o dobrou, nicméně poměrně drahou učebnici - v sadě s pracovním sešitem stojí 1500
A perlička na závěr, ze střední školy mi dítě přineslo k podepsání souhlas se zapojením do Pokusného ověřování kombinovaného vzdělávání. Vůbec netuším o co jde, dítě netuší, žádné vysvětlení. Jediná k tomu uvedená informace je, že době kombinované výuky za žáka má odpovědnost rodič (což je důvod, proč to chtějí podepsat

Máte také nějaké zábavné aktuální zážitky? Hlavně nevím, kde se tato nedorozumění berou, protože si myslím, že učitelé jsou většinově poměrně inteligentní lidé s nulovým zájmem dělat rodičům problémy.