Přidat odpověď
Čumčo, spolehliví nájemníci jsou taková výhra, že jsem přesvědčená, že kdovíjakou ochranu nepotřebují. Když jsme měla spolehlivé nájemníky, leckdy jsem jim ani nezvyšovala nájem, i když ceny šly nahoru, ale byla jsem ráda, že pravidelně platí a byt je v přiměřeném stavu. Nevidím problém ani ve smlouvách na rok, spíš je nesmysl to zakázat. Když někdo má slušného nájemníka a chce byt dál pronajímat, tak tu smlouvu po roce bez problémů prodlouží. Ale dát někomu smlouvu na neurčito, to opravdu ne. Vždy se může stát něco, proč ten byt člověk potřebuje nebo hrábne nájemníkovi. To se stalo známénu, že po rozchodu s partnerkou do té doby slušný nájemník začal pít, brát drogy a on ho nemohl dostat z bytu vůbec nijak. A to ani po skončení nájemní smlouvy. Na policii se mu vysmáli, ať si to dá k soudu, což jsou vysoké náklady a kdovíkdy soud proběhne a do té doby se mu v bytě roztahuje neplatič.
A to ničení bytu, bohužel, z cizího krev neteče, tak to prostě je. Kdybys něco pronajímala, koukala bys, s čím vším se setkáš.
Předchozí