Přidat odpověď
"nevím, jestli je to opravdu tím, že lidé mají pocit, že jen v jejich dětství byl svět ještě v pořádku "
Jakože by k nám na Vánoce přijuchal děda Mráz a na 1.máje bychom vyrazili s mávátky a pionýrským šátkem na krku, aby byl svět v pořádku ?
Podle mne lidem vadí komerčnost a masovost každé kraviny, na kterou se lidi chytaji a vadí to i mně. Že lidi budou houfně žrát husy a pít svatomartinské víno, i když před pár rokama nedali nic z toho do pusy nikomu neubližuje. Ale to věčný napodobování a stádování už někdy teda jo, protože každý nablb musí dělat to, co dělá jiný nablb, čímž se úměrně navyšuje počet nablbů. A toho si nevšímá jen moje zapšklé já, ale všímá si toho dneska už kdekdo.
No a v rodině svátek sv.Martina nedržíme, místo husy raději kachnu - tu jsme měli minulý víkend , protože byla chuť na kachnu, víno pijeme průběžně pořád, místo rohlíčků upeču buchtu, kterou si přeje muž a mně se chce.
Místo husy pojedeme raději na pizzu a přispět na sbírku potravin, protože to je něco co držíme. No a večer si dáme nesvatomartinské víno a sýry - to taky v rodině držíme. Nic z toho nevyfotíme a neumístíme na sociální sítě, aby nám všichni záviděli a museli to honem taky dělat.
Předchozí