Přidat odpověď
extrémní zlo, války, katastrofy, těžké nemoci atd., tam mám problém věřit, že jsou takové zkušenosti pro něco dobré. Jako asi většina lidí.
Katastrofy - tam já vím, že pozitiva i účelnost mohou přijít
- typicky u leteckých katastrof - pořádné prošetření příčin=nová bezpečnostní pravidla/opatření/technologický pokrok = zlepšení bezpečnosti pro všechny ostatní budoucí
- tornádo/povodně = částečně totéž (protipovodňová opatření... - zabrání třeba dalším horším...) + moje nejlepší a nejsilnější zážitky pochází z tohoto - soudržnost, jednota, pomoc, ochota, schopnost spolupráce... absolutně nezapomenutelné = nové domy, nové střechy, nové parky, nové ulice...
těžké nemoci - i tam je (samozřejmě vedle bolesti, smutku a trápení) spousta pozitiv/krásných silných zážitků a vzpomínek
extrémní zlo - tam spíš hledám důvody a příčiny
války - ty teda nesnáším, ale obecně také vedou k pokroku, značnému ideologickému posunu, řadě nových mezinárodních smluv, ale i k obecnému povědomí o tom, že válka je zlo a že by se neměla opakovat... (jen jsem si naivně myslela, že většina světa už to chápe, ale zjevně ještě pořád ne).
Obecně - vše výše uvedené k životu prostě patří a popírat, že se vyskytuje (vyskytovat bude) je zbytečné. Jediné, co si myslím, že je fakt blbý, je smrt dětí a maminek od malých dětí. Tam se mi ta pozitiva vidí fakt blbě.
Předchozí