Přidat odpověď
Já se hrozně těším, až muž přijme myšlenku, že děti už jsou velké a že ty vánoce se nemusí tak prožívat. Ale letos to ještě nebude... (a kdo ví, jestli někdy).
Velký syn už je vystudovaný, vydělávající a odstěhovaný se slečnou, takže v zásadě už taky nic nepotřebuje (resp. po 25 letech si může koupit sám). Malý syn byl vždycky skromný, ten nechce nic. Já bych se taky obešla...
Okolní rodině (z mé strany) jsme taky vánoce o 20ti lidech utlumili tak, že se prostě 1x sejdeme, bez dárků (i bez sprcháčů a tak), jen každý donese něco k jídlu (třeba nějakou specialitu a tak) a hromadně to sežereme. Já teda kupuju každému stírací los.
Jen teda muž furt útrpně pořád všem nakupuje prezenty. Byt vyzdobuje taky on sám. Do domu a do kanceláře já dám jenom adventní věnec/standardní trvalou dřevěnou ozdobu.
Cukroví upeču asi jen 4-5 druhů, stejně to pořádně nikdo nejí a na ty rodinné vánoce každý donese nějakou krabičku svého, takže toho hromady.
Uklízet budu normálně, jak před každou rodinnou návštěvou.
Letos to vychází dobře, naposledy půjdem do práce 19.12., takže bude dost času to všechno zorganizovat. Rozhodně si tím nehodlám kazit čas měsíc dopředu.
Osobně bych vánoce zrušila. Klidně bych letěla někam k moři a vyflákla se tu na všechno.
To dlouhý volno je fajn. Moct odpočívat - bych byla radši.
Předchozí