I já, ač z Kolínska, rodila v nymburské porodnici. V termínu, kdy jsem měla rodit, byla kolínská porodnice zavřena a tak jsem si vybrala Nymburk, neboť jsem z několika stran slyšela pochvalu. Cca 14 dní před prvním termínem (10.3.) jsme s manželem přijeli sepsat porodopis. Dostalo se nám milého přijetí, a snad i uklidnění. Paní asistentka nám ukázala sál a "hekárny". Odjela jsem s dobrým pocitem.
Jenže miminku se nechtělo na svět ani na druhý termín (24.3.) a tak jsem měla 2.4. nastoupit.
Při příjmu jsem měla divný pocit a tlak v podbřišku. Během prohlídky se porod rozeběhl, ale do odpoledních hodin stále nic a tak se malý narodil císařským řezem. Uvítala jsem epidurál, neboť jsme se mohli s manželem z našeho "drobečka" 4,25 kg a 54 cm radovat hned.
Všichni byli moc příjemní, trpěliví. Říkali co dělají a proč. Někteří nešetřili humorem.
Celkový dojem z této porodnice byl velmi dobrý, zejména - a to je nejdůležitější - lidé okolo nás. I jídlo bylo vyhovující.
A co bych vytkla? Možná ne zcela ideální WC a sprchy, ale to je snad problém všech nemocnic. Další věcí, která mi vadila (snad proto, že bydlíme v klidu u lesa), byl hluk z projíždějících aut, ale to samozřejmě nikdo neovlivní.
Děkuji všem, kteří se o nás starali a přeji jim, aby měli lepší pracovní podmínky.
Snad se za pár let znovu setkáme.
Michaela a Davídek
Předchozí