Můj syn má nyní 6 měsíců a se zelenou stolicí máme problémy neustále. Rozhodně si nemyslím, že jde o stolici hladovou,neboť na váze prospívá dobře - 7 kg,66 cm. Ale barva stolice mě neustále znepokojuje.
Syn dostával 3,5 měsíce odstříkávané mateřské mléko spolu s umělou stravou OMNEO (původně Nutrilon 1, přechod na OMNEO z důvodu bolení bříška). Jedno krmení mléko ode mě,další krmení OMNEO. Šlo o pravidelné střídání. Od 5. měsíce jsme přešli na Nutrilon 2 - Follow on + ovoce-šťávy či i dužina(jablko,meruňka,mrkev,hruška), rozmixované zeleninové příkrmy (místo poledního mléka, většinou je to brambor s: mrkev,petržel,kedlub,celer,květák,pastiňák,špenát). Jídlo připravuji sama, někdy použiji přípravky od fy HIPP, HAMI.
Syn jí velice dobře a sní vše, i když se stane, že se nad první lžíčkou ošklíbne. Nenutím ho.
Proč je tedy jeho stolice stále zelená? Musím ale připustit,že občas se krom zelené barvy objeví ve stolici i žlutá (hořčicová) barva. Nyní již kaká každý den, max. obden. Do 3 měsíců se vyprazdňoval 1 krát za 4 až 5 dnů.
Prosím, kde může být chyba?
Předem děkuji za Vaši odpověď.
Zdravím, Radka
Předchozí