Rodila jsem v dubnu 2003.
Porodnici jsem si vybrala po prohlídce porodního oddělení. Sestřička byla velmi ochotná, navíc mě zaujalo to, že nemocnice praktikuje zásady Leboyera, nástřih provádějí jen v případě nutnosti, zdarma lze použít vanu (KV jen nadstandard á 500 Kč) a přítomnost partnera je také zdarma (KV á 500 Kč). Příjem byl bez problémů. Nakonec jsme se s manželem rozhodli že se mnou zůstane. Na pokoji 3 postele, k dispozici čaj, žíněnka, balón, sprcha, vana. Využila jsem jen balón a sprchu. Sestřička mi nechala soukromí a občas mě "natočila".
Asi došlo k nedorozumění s klystýrem – první sestřička mi jej nedala že jsem málo otevřená, po vystřídání služeb jsem jej už nedostala a pak už jsem šla rodit. Naštěstí to dopadlo dobře.
Porod byl pak dle Leboyera – stáhli žaluzie, byli tiše jako pěny. Dítě jsem dostala na bříško. Nevím, jestli jej pak dali zrelaxovat do vaničky s teplou vodou – byl to první porod a byla jsem poněkud vyjukaná...
Pak jsem si šla na 2 hodiny odpočinout, děťátko bylo u mě v kolébce, byl se mnou i manžel. Malej spal jako dudek.
Nadstandard na novorozeneckém – sluníčkově žluté zdi a soukromí, jídlo mi nosili na pokoj. Na chodbě pult s čajem, pečivem + něco, ovoce nebo zelenina. To jsem ocenila zvláště ke konci pobytu. Lednici a televizi jsem nevyužila. Nádherný výhled do parku. Možnost návštěv kdykoliv přes den.
K dispozici dětské oblečení, látkové pleny.
Vizity mě neobtěžovaly, když jsem kojila, doktor řekl že přijde za chvíli a šel na jiný pokoj. Sestra, která mě učila kojit měla svatou trpělivost, stále to zkoušela a povzbuzovala mě. (Takhle neschopně jsem se cítila jen když jsem se učila nasadit si čočky ;-)) ) Nakonec tam 2x byla glukózka, ale kojila jsem do jednoho roku. Personál byl buď milý nebo velmi milý.
Celkový dojem ? Asi tam budu rodit znovu. Jako sponzorský dar jsem jim dala koupací kbelík, protože s ním mám jen ty nejlepší zkušenosti.
Pája
Předchozí