Máme dvě děti 7,10 let. Manžel odešel, když synovi byl 1,5roků z jakých důvodu nebudu rozvádět, stejně je to neuvěřitelné. První rok byl jakš takž, i když odjezdy a příjezdy dětí nebyly jednoduché.Než na veřejnost proniklo, že má přítelkyni vše ok, ale potom. Všechny domluvy padly výživné, styk, majetkové vyrovnání. Byl určen rozsudek, v manželské poradně jsme měli sepsáno, že pravidelnost návštěv (sudý víkend, o vánocích , 3 týdny o prázdninách) je ubíjející a někdy se podrobí přání dětí až příště atd. Nebyly problémy, ale za rok mi přišla obsílka od soudu na návrh změny péče z důvodu nedodržování rozsudku.V této chvíli se mi zbořil svět, ani slůvkem náznak, že něco není v pořádku. U soudu tuto variantu otec zavrhl, ale požadoval 50.000,- Kč pokutu za nedodržování rozsudku. Ani tuto skutečnost soud nebral v potaz. Pravidelnost návštěv pokračuje a nechce se mi věřit, že někdo píše,že mají rozvedené matky metr na muže. Já celou dobu skáču jak on píská, protože by si mohl zažádat o střídavou péči a ta je podlé mého názoru nemožná. Neboť domluva je ta, co chce otec. Veškeré výměny víkendu, byť kvůli školním akcím neustále ověřuje, ve škole mě ponižuje. Ani s jedním dítětem se neučil, ale ve škole se informuje. Až teď, kdy syn má za sebou 3/4 roku 1 třídy a nejhorší má za sebou, tak se sním učí. Nevadí mu, že kvůli tomu brečí, že se mu tam nechce, protože se musí učit celý 3 dny toho onoho víkendu i s tetou, která nešetří nadávky apod., ale oni jsou rodina tak i teta všechno může. Největší šok prožívám teď. Po 4 letech a majetkovém vyrovnání jsem zažádala o zvýšení výživného, chtěla jsem o 1000,- Kč víc, ale soud přiznal o 3000,- víc, neboť tatínek dětí vydělává 30čistého měsíčně (byť si děti nesmí od něj dovést nic domů, ani žádný dárek je to přeci z jejich peněž), chce platit 3000 měsíčně z důvodu, že já ze svého platu pokryji náklady rodiny. V odvolacím řízení poukazuje na to, že jsem ho vyplatila v hotovosti, ale že mám půjčeno zpráce od banky atd. nikoho nezájímá, byla jsem předloni na dovolené a letos jedu znova, vyčítá mi že mám na čistokrévného psa atd. Dále poukazuje na přítele, s kterým ale nevedu společnou domácnost.Také se odvolává na to, že pokud bude muset platit těch 6000,- přivedu jeho novou rodinu do nouze a nebudou si moct dovolit nákladnou dovolenou a píše soudu, že to odporuje dobrým mravum. Jsem zvědavá jak toto odvolání dopadne, jak se mi potom zase pomstí a co vymyslí.Taky by mě zajímalo jak se soud postaví k takovému dopisu.Jeho nynější žena mi píše, že jsem závistivá a hamyždná. Držím Vám všem pěsti, aby všechno dopadlo dobře, aby si uvědomili otcové, že ubližují dětem a že matky musí rozumně vysvětlit, proč se děje to nebo ono a proč říká to nebo ono a co je pravda. Já si nemyslím, že by střídává péče byla dobré řešení, mám za to, že děti potom zjistí, kde je volněji a v případě, že zrovna není po jejich tak by mohly operovat půjdu k tátovi.
Mějte se hezky, je zajímavé číst tyto příspěvky, neboť v tu chvíli si člověk uvědomí, že jsou na tom někteří ještě hůř a já věřím, že každýmu se všechno jednou vrátí byť v jiné podobě, nemám na mysli rozvod, ale chování dětem.
Předchozí