Milá nepodepsaná, přečetla jsem si Vaši reakci na původní příspěvek maminky Ireny (Vy ji ovšem nazýváte anonymní a neznámou) se zájmem a zděšením. Taková směs demagogie, hulvátství a ignorance se jen tak nevidí. Z čeho usuzujete, že Irena čerpala veškeré své informace jen z Blesku? Co je nesmyslného na 17-ti hodinovém porodu? Ten můj byl ještě delší. Poloha a její změny v průběhu porodu MÁ vliv na intervaly mezi kontrakcemi a jejich efektivnost. Stojíte o doporučení nějaké literatury či odkazů - třeba jen na „doporučení WHO pro porodnice“? Na oplátku si Vás dovoluji poprosit o zdroje Vašich informací. Pokud nedojde při porodu „napíchnutí plodové vody“, vak blan se v určitém okamžiku protrhne sám – dítě v něm nezůstane plavat do puberty. Nikdy jste se opravdu nesetkala s maminkou, jež byla nucena řešit určité problémy související se špatně odvedenou prací při sešívání nástřihu? Já jich znám několik (jedné dokonce lékař prošil i konečník) a nenapadlo by mne a NIKDY bych si nedovolila dávat jejich problémy do souvislosti se špatnou hygienou.
Chápu, že nejlepší je se ozvat ihned, během pobytu v nemocnici, ale vím proč toho maminky nejsou v naprosté většině případů schopny. Psychika ženy při porodu i v období po něm je námětem mnoha odborných publikací… nebo si stačí nějaký ten komplikovaný porod prožít na vlastní kůži. Já osobně jsem byla schopna sepsat dopis primáři porodnice až nedávno – 16 měsíců po porodu.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.