Milá nepodepsaná, teď již Anouk II,
děkuji za Vaši odpověď, trochu mne mrzí, že pro mne Vaše reakce není více překvapivá.
Jste skutečnou mistryní vozokozizmu!
Stačí porovnat Vaše 2 příspěvky mezi sebou…
Nejprve pochybujete nad délkou porodu 17 hodin, pak se dáte slyšet, že „U nekoho porod trva dele, u nekoho kratsi dobu, to nejsou zavody, jestli 5-8 nebo 17 hodin,neni to jedno?“
Nejprve tvrdíte, že „poloha u porodu nema vliv na "prodlouzeni kontrakci“ a vzápětí „a je mi jedno, jestli my nekdo tvrdi, v jake poloze jsou kontrakce lepsi, ci mensi.“ Dtto. To netvrdím já, jedná se i o přesvědčení mnoha porodníků a PA.
Jednou „hojeni probiha na miste, kde je nutne dodrzet zvysenou hygienu. Pokud jste ji nedodrzela, (nebo o ni ani nevite??)mohla se hraz spatne zhojit“ a pak zase „Ja jsem netvrdila, ze ta hraz se hojila spatne pro zlou hygienu.“
I když tohle byl vlastně nesmysl od začátku - Irena netvrdila, že se u ní jednalo o rozpadlé šití, zmiňovala se „pouze“ o plastice hráze a ta se dělá i v jiných případech než, že šití nevydrží. Šití myslím vydrželo, ale samotný výkon lékaře, jež ho prováděl zřejmě potřebovat opravu.
Ptáte se „jste lekarka, kdyz chcete mluvit o porodnictví?“ a současně přiznáváte – „ja nejsem, a ani se nechystam to studovat“. Proč ten dvojí metr?
Nemusím mít titul, abych věděla, že to co jste zplodila jsou naprosté bláboly, stačí umět číst (odborné publikace, nikoliv Blesk:-) a používat vlastní hlavu. Pokud máte své vědomosti od Vašeho známého porodníka, obávám se, že ve svém dovzdělávání poněkud zamrzl a tak nějak ignorovat „vývoj ve svém oboru“. Né všechno co Vás naučí ve škole zůstává neměnnou pravdou na věky věků.
Nenechám se Vámi vtáhnout do diskuze na téma „uvědomělé rodičky versus porodníci se zastaralými názory“ – to bychom už skutečně příliš odbočily. I když:-)
Ale abych odpověděla na Vaše otázky:
Kupodivu nejsem „jedna z tech militantnich porodnich bab,nebo nejaky potrhly psycholog“.
Syn je díky Bohu zdráv a pan primář při porodu skutečně odvedl vynikající práci. Můj dopis jemu byl znovu poděkováním jemu a současně upozorněním na zcela nevhodné chování konkrétní PA po porodu.
Zbylé impertinence si dovolím nechat bez odpovědi.
Předchozí