Milá Petro, Vendy,
jelikož počítám dny do svého 2.porodu, pročítám literaturu a náhodou jsem narazila i na tuto stránku.Po téměř superlativních článcích o kvalitách poskytované péče v porodnici v ČB jsem konečně narazila na článek Váš a bohužel musím konstatovat, že mé zkušenosti se doslova shodují s Vašimi.Jediná pozitivní zkušenost je z porodnice, ale to jen proto, že porod šel tak rychle a hladce, že nebylo na co si stěžovat. Manžela při příjmu poslali domů s tím, že ho včas zavolají a mě pak sestry doporučily, ať si ho zavolám ve stavu, kdy hlavička holčičky byla už na cestě. Do 10 minut bylo po všem,ale manžel to bohužel nestihl.Hroznou zkušenost mám z oddělení šestinedělí, sestry jakoby postrádaly vědomí toho, že jsou tam především pro maminky a že na jejich otrávené obličeje, komentáře a příkazy, které mnohdy hraničí s lidskou slušností, rozhodně není nikdo v tak zjitřeném stavu zvědavý.Velmi nepříjemný je jimi diktovaný režim, kdy musíte nechat kojení a ležet desítky minut v očekávání vizity.Nezapomenu, jak nám jistá sestra shodila z topení vyprané prádlo s tím, že tady není žádná prádelna, ale současně poučila o tom, že si máme vzít čisté košile, aniž připustila, že by mohly vyměnit i ložní prádlo.Mám už teď husí kůži z toho, co mě tam zase čeká, ale nehodlám si nechat líbit všechno.
Předchozí