| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Ahoj Ester, já před nějaký časem přečetla s chutí tvůj článek, žiju na vesnici, je to také liberecký kraj. Ty se srovnáváš s lidmi, kteří žijí ekologičtěji, ale já se v těchhle kruzích pohybuji a pohybovala hodně a musím říct, že v podstatě každý žije tak jako třeba vy. Všichni řešíme stejné problémy a děláme stejné ústupky, protože a) potřebujeme peníze - neb soběstačnost je jenom mýtus uměle vyvolaný
b) ve skutečnosti chceme žít v klidu, věnovat se dětem, mezilidským vztahům a vlastní seberealizaci a ne od rána do rána se snažit v potu o živobytí. A myslím, že je celkem jasné, že peníze si jednodušeji vyděláš zapojením do systému, než pracnou výrobou a prodejem vlastních produktů.
Když píšu že všichni, tak opravdu všichni, neznám výjimky. Takže to co popisuješ je úplně normální a já zažila x lidí, kteří by to skritizovali, že to vlastně není ekologie, ale ne proto, že by žili lépe, ale proto, že jsou to ekologové teoretici a hledají ty nedostatky (nenadávejte mi, diskusi jsem nečetla, píšu to nekonkrétně, neb spoustu takových lidí znám).

Pro mne je tím největším důvodem k žití na vesnici klid a pak na druhém místě to, že znám lidi a tudíž mám pocit, že někam patřím. Další věc je že se tady nebojím o děti.

K ekologickému kacířství dodávám, že auto je náš skoro nejlepší přítel, že jsem si v šestadvaceti letech se dvěma dětma udělala řidičák, abych tímto přítelem mohla samostatně vládnout a dojet si nakoupit, k lékaři, do kina, příp. jen tak změnit vzduch a podívat se, jak žijou jinde.
Dalším přítelem je internet a ještě ráda chodím do práce.

Na druhou stranu topíme a vaříme na dřevu, vodu ohříváme na dřevu, třídíme odpady, děláme do zemědělství a také auto jezdí na plyn :-)

Mmch, jaro je jak vyšité, cácory objevili o víkendu tři slepýše a v potoku za domečkem plave užovka. Ovečky rodí jak o život a na zahradě se nám zabydlela kukačka.

Všem vesničanům přeji hezké dny a hodně síly, ale hlavně potěšení.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.