Nevím jak bych měla ohodnotit přístup porodních asistentek v této porodnici zvláště pak jedné. Stouto porodní asistentkou a vlastně skoro celým personálem porodnicko-novorozeneckého oddělení v čáslav. memocnici má i moje matka. Před porodem a během samotného porodu byla velice nepříjemná, vše se změnilo, když se narodil syn. Před tím jsem z ní měla pocit, že jsem úplně nemožná. Po porodu byla normální. Např. pro mě bylo nepříjemné sedět na balónu, ale přišla ona a řekla, že prostě musím, že je to pro mě příjemné. Můj manžel byl přítomen při porodu. Před příchodem na sál se některá z porodních asistentek zeptala, proč vůbec jde k porodu, když jsme nenavštěvovali předporodní kurzy pořádané touto porodnicí. Vlastně mu řekla, že je tam úplně zbytečný. V článku porodnice uvádí, že před příchodem na sál je manžel informován jak bude zhruba porod postupovat. V našem případě tak nebylo. Ani na porodním sále jsme nevěděli, co se zrovna děje a jak porod probíhá. Jen jsme slyšeli: "Teď zatlačit, netlačit a podobně:"¨. Až při sešívání nastřihnuté hráze jsem vlastně zjistila, který lékař pomáhal na svět našemu synovi, protože během porodu zde byli přítomni všichni lékaři této porodnice. Syna mi bezprostředně po porodu na břicho nepoložili. Pít během porodu jsem samozřejmě nesměla, ani před ním. Dostala jsem dvě kapačky. Po porodu mi asistentky řekla, že jen co dokape, tak mi ji odpojí. Dokapala během deseti minut, ale odpojili mi ji po 2 hodinách, když jsem odcházela na pokoj. Ještě se divila, že ji mám. Syna mi přinesli k přiložení k prsu asi tak dvacet minut po sešití, ale tak na dvě minuty a možná ani to ne a hned ho odnesli. Má kamarádka zde rodila také, její manžel u porodu nebyl a dítě ji k prsu nepřiložili. Kolektiv lékařů čáslavské porodnice je bezvadný, ale co na tom záleží, když jste povětšinou v kontaktu s porodní asistentkou a zde by si porodní asistenty měli uvědomit, že máme jisté obavy a to hlavně prvorodičky a podle toho s námi jednat. Kolektiv pracovníků novorozeneckého oddělení byl bezvadný. To ale nemění nic n mém rozhodnutí své další dítě nebo děti přivést na svět v jiné porodnici, kterou si s větším rozmyslem příště vyberu.
Předchozí