Přidat odpověď
Milá Moniko, nedá mi to, abych se nepřidala do diskuse. Je jasné, že přívrženců i odpůrců propíchlých oušek se najde hodně, je to asi v podstatě věc osobního názoru nebo vlastní zkušenosti. Jisté nebezpečí možná při propíchnutí ouška existuje, ovšem neznám nikoho, ani jsem tedy neslyšela, že by někdy nějaké miminko mělo vážné zdravotní potíže v důsledku propíchlého ouška. Naopak znám několik dospělých "holčiček", jejichž rodiče proklamovali názor "ať si sama vybere!" a ony se teď bojí nechat si do ouška bodnout. Takže těžko soudit. Každopádně mojí dcerce propíchla sestra ouška ve 14 dnech, bylo to bleskurychlé, ani nekvikla a ouška měla zahojená během pár dnů. Dneska už plánuje, jak si dá propíchnout nos a kdoví co ještě, ale to už je zas o něčem jiném. Takže já myslím, že by ses neměla bát. Naopak vím ze zkušeností kamarádek, které otálely do půl či jednoho roku, případně i déle, že holčičky to mnohem hůř nesly a ouška se taky déle hojila. Tak si vyber... Ať se to někomu líbí nebo ne, náušnice zkrátka k holčičce patří a rozhodně jí sluší. Ahoj Šárka
Předchozí