| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k porodnici Fakult.Thomayerova nemocnice s pol.

20.4.2001 ve 12.36 jsem v Krči porodila Kačenku a mám tedy zcela čerstvé vzpomínky na porod. Jednoduše řečeno: nebylo to příjemné, ale dalo se to zvládnout.
Původně jśem měla rodit v Motole, kam jsem chodila i do poradny. Jenže když jsme tam večer 19.4. volali, tak nám sdělili, že jsou úplně obsazeni a že musíme jet do jiné porodnice, např. do Krče, na Bulovku nebo na Vinohrady. Byli jsme z toho vynervovaní a vybrali jsme namátkou Krč.
V Krči mne vyšetřili, ale kontrakce, které byly předtím po 5 minutách, se zklidnily. Nikdo nevěděl, kdy budu opravdu rodit. Nastala komplikace s manželem, který chtěl být se mnou, ale nemohl. Já jsem byla přijata na šestinedělí a tam samozřejmě se mnou být nemohl. Pravděpodobně kdyby byl volný nadstandartní pokoj, tak by tam manžel mohl být se mnou, ale nic volného nebylo. Tady bych vznesla výtku na počet nadstandartních pokojů v Krči. Manžel musel jet domů, já jsem si sama na pokoji poplakala a nakonec vyčerpáním usnula. Ráno v 8.00 začaly kontrakce znovu, prodlužovaly se a intervaly zkracovaly. Vcelku jsem to zvládala, manžel byl konečně se mnou, sice na chodbě u šestinedělí, ale byl. Čekala jsem na vyšetření. Trochu se na mne pozapomnělo, šla jsem se připomenout, lékař mne vyšetřil, poslal fofrem na porodní sál a do půlhodiny byla Kačenka na světě. Všechno šlo hrozně rychle, a než jsme se rozkoukali, byli z nás rodiče. Rodila mne paní doktorka Zelenková a byla skvělá. Sestřičky na sále také.
Na oddělení šestinedělí se o mne perfektně postarala sestra Vlasta, pomohla mi, odvedla do sprchy, pohladila milým slovem. Navečer mi z dětského přivezli Kačenku, která už se mnou zůstala na pokoji. Dětské sestřičky mi hodně pomohly, abych se rozkojila. Chtěla bych tedy tímto poděkovat všem lékařům a sestřičkám na ženském oddělení za sebe a na dětském oddělení za Kačenku. Samozřejmě našly by se věci, které se mi úplně nezamlouvaly, např. nedostatek čistého prádla, nedokonalá organizace úklidu. Nikdy se mi ale nestalo, že když jsem se někoho na něco zeptala nebo někoho o něco požádala, že mi nebylo odpovězeno či vyhověno.
Myslím, že porod a pobyt v porodnici se dá prožít různým způsobem a záleží na přístupu ženy. Pokud bude věčně nespokojená a patlat se v maličkostech, nepomůže to nikomu. Důležitější je si uvědomit, že je dobře postaráno o mimčo i o mne, a přistupovat ke všemu s klidem a nadhledem. Mně se to vyplatilo, a proto jsem také 8 dní po porodu schopná psát tyto řádky a prohlásit, že další porod klidně absolvuju znovu v Krči.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.