Já jsem se tam byla podívat v roce 2003, sestřička po mě chtěla rodné číslo a pojišťovnu, průkazku vidět nechtěla. Ve výpisu od zdravotní pojišťovny bylo Vyšetření v prenatální poradně 146,85 Kč. Byla jsem se podívat i v jiných porodnicích a tam to chtěli zaplatit v hotovosti a často daleko větší částky.
Za daleko skandálnější považuju tohle: Nakonec jsem se rozhodla rodit ve Vysokém Mýtě a ve výpisu mám účtovanou položku Místní převoz pacienta od Dopravní zdravotní služby V. Boštík. Samozřejmě do porodnice i domů jsem jela naším autem a při hospitalizaci mě nikam nepřeváželi. Vždyť ten člověk vůbec neměl mít přístup k informacím o mé osobě. Jak se dozvěděl moje rodné číslo, jméno, to že jsem tam vůbec rodila??! Pěkně mě to rozčílilo, ale když jsem se to dozvěděla, ta porodnice už byla zrušená, nechala jsem to plavat. Jestli tohle čte někdo kdo v Mýtě rodil, schválně si nechte udělat výpis z pojišťovny, a podívejte se, jestli vás náhodou taky pan Boštík nepřevážel. Teď jsem si na to díky tobě vzpoměla, tak mu možná přece jen zavolám, kam mě to vlastně vezl, abych věděla. Takhle nějak si představuju drzost, že se vůbec nebojí, že to pojišťovně nahlásím? A kdo jim ze zaměstnanců porodnice dal moje data? No nic.
Předchozí