Ano, tohle se skutečně děje a zdaleka ne jen ve Vrchlabí, naopak, ve velkých nemocnicích se to myslím děje v mohem větší míře, a zdaleka se nejedná jen o porodnice. Když jsem byla v pražském FN Motole po havárce, byly pak pojišťovně naúčtovány úkony, které mi vůbec nedělali, ve výpisu bylo, že mám otřes mozku, který jsem vůbec neměla apod - zjistili jsme z výpisu.
Podobná věc se stala kamarádce na dětském, ti prozměnu naúčtovali pojišťovně asi 14 dní hospitalizace, přitom tam byli jednou ambulantně ošetření a jednou na kontrole. Dobrý, co?
A protože kamarádka pracovala v jedné velké nemocnici na oddělení pojišťovny, tak Vím, že to co si často účtují jsou naprosté bludy a většinou si ke všemu připíší ještě několik dalších úkonů. Dokonce se jí tam stávalo i to, že muž měl podle papírů zánět dělohy a žena snížené varle apod! A co myslíte u porodů? Vsadím se, že epidurál, který si mnohde hradíte z vlastní kapsy je uhrazen zároveň i pojišťovnou, chtěla bych vědět, kolik bylo účtováno císařů přestože byl porod normální, s minimálními úkony apod. Ale to se asi nikdy nedozvíme :)
Předchozí