Porodila jsem v Capu na Bulovce 2.dubna v 0:18 dceru Michaelku.
V porodnici jsem strávila den navíc před vlastním porodem, protože mi odtekla plodová voda. Prodělala jsem holení a klystýr, strávila jsem sama hodinku na míči ve sprše. V Capu jsem pak využila sprchu a teplou vanu, ve které jsem nakonec i porodila,ovšem ve vypuštěné. S manželem jsme tam byli nerušeni, jen porodní asistentka chodila kontrolovat srdeční ozvy miminka. Doktor mne přišel zkontrolovat a zašít. Nakonec nás nechali hodinku o samotě s naším děťátkem.
Musím přiznat, že mi po porodu nic nebylo, cítila jsem se skvěle, byla jsem hrdá a šťastná. Na oddělení šestinedělek jsem po porodu odešla po svých. Přesně tak mi to líčili ostatní maminky, které rodily v Capu.
Celé těhotenství jsem chodila plavat do Baby clubu Juklík a tamtéž jsem i absolvovala kurs přípravy k porodu spojený s relaxací u Daniely Kadlecové. Má na Bulovce informační hodiny Capu ve středu od 10 do 12 hodin, tel. 66083279. Nyní stojí porod v Capu 2000 Kč. Musím říct, že nelituji a že porod pro mne v mysli zůstává nezapomenutelným pozitivním zážitkem a ne něčím hrozným jako pro většinu našich maminek.
Jinak na Bulovku do porodnice jsou potřeba plenky pro dítě (dostanete jich jen 5 kusů), ubrousky na otírání zadečku a vložky pro vás (vyfasujete jen dva balíky). Nikde to ovšem nepíšou. Jídlo je hrozné, měkké salámy, párek s kaší z prášku není zrovna to pravé. Manžel mi nosil jogurty, vodu.
Jinak bych všem chtěla věřit, ať si věří, že porod zvládnou. Je to přirozené a když si člověk může vybrat, tak v intimitě a klidu prostředí.
Předchozí