Rodila jsem v porodnici v Brně Bohunicích.(poprvé) Moc jsem se tam těšila, protože pro absolvování prohlídky na porodním sále se mi to tam líbilo. Porod jsem měla sice delší, ale nekomplikovaný a kdybych měla ohodnotit porodní oddělení, oznámkovala bych ho jedničkou s mnoha hvězdičkami. Porodní asistentka, která mě u porodu vedla, byla výborná, stejně jako tým lékařů.
O to nepříjemněji jsem byla překvapená, když jsem se ocitla na poporodním oddělení. Jelikož jsem prvorodička, očekávala jsem, že se tak budou ke mě i chovat. Ale zklamaná jsem doteď. Nikdo mi neukázal, jak kojit, (když mi to nešlo, postavili se všichni kolem mě a kontrolovali "techniku kojení"), nedostala jsem informace ohledně odstříkávání a když jsem se s čímkoli šla zeptat, připadala jsem si opravdu jako blbec, protože "už jsem všechno měla vědět". Nehledě k tomu, že ženy v šestinedělí (a to nemluvě jeden - dva dny po porodu) jsou přecitlivělé a potřebují opravdu psychologický přístup. V porodnici v Bohunicích (ale jen na poporodním oddělení) tento přístup není.
Kdybych rodila i po druhé, do Bohunic už jen kvůli tomuto určitě nejdu.
Alena
Předchozí