Jirko klidek, jen v krajnim pripade se vetsinou po operaci, kdy by nemocny nemel prilis jist(tedy ani polykat leky) se mohou davat na snizeni teploty leky v podobe cipku. Neboli to, zkusena sestra, rekne diteti, aby se obratilo na bok a vystrcilo na ni zadecek, ze to trosku zastudi, ale rozhodne to bolet nebude. Protoze to skutecne neboli, dite se uklidni.
U vetsiny operaci nasleduje prvni den po tom subfebrilie az horecka, je to zcela normalni a bezne, a pokud sestra nechce, aby dite lek na snizeni teploty vyzvercelo, dava mu ho pro jistotu jako cipek. Vetsinou to nedela o vlastni vuli, ale nahlasi lekari, ze dite ma teplotu a on o leku ktery ji snizi rozhodne(dava se skutecne vetsinou paralen v cipcich).
Jinak se mi Sylviin clanek moc libil, pamatuji si na svuj dost nestastny dvoumesicni pobyt v nemocnici, kde jsem (asi jako vetsina tehdejsich malych pacientu) byla vystavena krutosti a neuveritelne nezcitnosti sester. Dodnes to nechapu, vzdyt ty zeny musely mit samy doma deti, tak jak se dokazaly k bezmocnym, a vetsinou vystrasenym detem chovat tak tvrde???
Dnes uz to tak nastesti neni, ale jednou jsem sla na CT do detske nemocnice a delalo se mi zle kdyz jsem sla jen po tamejsich chodbach nasla mistni WC vypadalo stejne jako tehdy, tedy bez sedatka a bez splachovaci snury...A navic proti mne se bavily dve sestry, z nich jedna vezla dite-holcicku na pojizdne zidli smerem k ozarovaci mistnosti a uplne klidne se bavila s kolegyni, zatim co asi 14ctilete dite se doslova klepalo strachem... Ona(ta sestra) proste jaksi pozapomnela, ze na te zidly neveze balik strerilnich langet, ale dite...Ach jo, zajimalo by mne zda tohle nekdy prestane...
Ale Sylviin clanek me alespon ujistil, ze je dost sestrer, ktere se nad tim co dite v nemocnici proziva, zamysleji a snazi se, jak diteti tak i rodicum, pomoci. Takze snad bude stale vic ubyvat sester, ktere se na sve povolani nehodi, protoze z nej vypousteji pacienty.
Předchozí