Přidat odpověď
Asi žádné dítě se k pití násilím přinutit nedá, takže jediné řešení vidím v tom nabízet pití co nejčastěji, protože dostatek tekutin považuji za důležitý. Alespoň já jsem to tak řešila u Ondry, který také nebyl zvláštní piják. Zkus nahradit čaj ovocnými šťávami (lepší budou čerstvé a myslím, že by v každém případě měly být ředěné kojeneckou vodou alespoň v poměru 1:1nebo spíš 1:2) a potřebnou tekutinu dodávat i v ovoci a polévkách.
Vyzkoušej také, z čeho se bude Haničce pít lépe, zda z lahve nebo zda by už nebyl lepší hrneček.
Určité vodítko pro posouzení, zda holčička pije dostatečně by mohlo být množství "pročuraných" plen a barva moči (pokud pije málo, bude moč koncentrovanější a tedy víc žlutá).
Jinak nám dojem, že něco o pitné režimu dětí je obsaženo v knížce Dr. Fořta (jmenuje se tuším Zdravá výživa) a od téhož autora tuším vyšlo i něco v Betynce, ale nemám vůbec potuchy kdy.Kdybych něco objevila, ještě se ozvu (ale spíš nic nenajdu, mám dojem, že už je to déle a já jsem řadu starších čísel rozdala).
Předchozí