Přidat názor k porodnici Nemocnice
Rodila jsem v Třinci 1.3.05. Na porodním jsem byla docela spokojená, o hodně horší to bylo na šestinedělí. Ohledně klystýru - měla jsem s sebou YalGel, ten mi bez problémů dali, jinak by dali klystýr, nikdo se neptá, jestli ho chcete nebo ne. To samé o holení, musíte hodně protestovat, že nechcete, stejně vás oholí aspoň nejnutněji kolem rodidel. Doporučuju si vzít svoje holení, ty jejich jsou tupé a je to dost nepříjemné. Na všechno se ptejte, nikdo vám dopředu nic nepoví, ale odpoví většinou ochotně nebo se aspoň snaží, až na jednu sestru byli všichni milí i primář, rozhodně nečekejte nějaké velké opečovávání. Přístup k porodu samému byl profesionální, do poslední chvíle mě nehtěli nastřhnout, ale moje holčička se drala na svět s ručičkou u hlavičky, tak to jinak nešlo (moje kamarádka rodila asi o 3.týd. později druhé dítě, nechtěli ji nastřihávat a nakonec se roztrhla až do konečníku, takže bych nešla rodit s přesvědčením - za každou cenu bez nástřihu). Pokud vám budou tlačit na břicho, je to běžný postup, pokud mimi nepostupuje. Odehrává se to všechno velmi rychle, takže se nebojte bolesti, bude to intenzivní, ale za pár týdnů si už bolest ani nevybavíte. Pro mne bylo docela bolestivé šití, bylo velké a hluboké, ale taky se to přežije:)) Pak když vám dají na hruď vysněné miminko, na nic jiného už nemyslíte, je to nádhera!!! Na porodním sále strávíte ještě asi 1,5hod. i s mimi, pak vás odvezou na 6.nedělí. Měla jsem málo mleziva, nikdo mi nic neřekl a dokrmovali malou glukozou, ale tvářili se, že je vše ok, pak jak se mi nalily prsa, každá sestra říkala něco jiného, takže jsem měla pěkný zmatek v hlavě a hlavně pořádné nervy, což laktaci moc nepodpoří. Propustili mě jako plně kojící, přitom jsem měla mléka málo a moje holčička strádala. Takže se zas ptejte a ptejte! Pokud bych asi několikrát nežádala, aby mi ukázali jak správně kojit, tak se nikdo nezajímá! Druhý den donesou mimi a starejte se:)) Při kojení a únavě je velký hlad, tak si nechte donést zásobu ovoce nebo třeba musli tycinek, v noci jsem je pořebovala nejvíc. Pečivo či jiné jídlo na přidání není a to jím jinak jak vrabec. Propustili nás 4.den a byla jsem ráda:))
Takže mám z třin.porodnice smíšené pocity, ale podle mě je důležitější zacházení při porodu než následně, hlavně se ničeho nebát. Omlouvám se za stručný popis, ale dřímá mi na druhé ruce moje štěstíčko:))), takže jsem se nemohla rozepsat podrobněji. Pokud bude mít někdo dotaz, ráda odpovím! Držím palce, rychlé a bezproblémové porody a hlavně zdravá miminka!!!
Předchozí