V červenci se nám v Brodské porodnici narodil Pepíček. Během porodu jsem se setkala se samými příjemnými lidmi, ani náznak nervozity, nebo něčeho podobného.
Porod se rozbíhal pomalu, proto se rozhodli pomoci mi protržením vaku blan a puštěním plodové vody.To byl na můj vkus trošku nepřirozený a zbytečný zásah do průběhu porodu,nic méně bolesti zesílily a porod se urychlil. Během porodu jsme mohli používat relaxační hudbu i aromaterapii. Přála jsem si, pokud to půjde, abych nemusela být nastřihována. Během druhé doby porodní byl čas a asistentka s lékařem opravdu diskutovaly, zda stříhat nebo ne, takže žádná rutina.
S ohledem na to, jak se vyvíjí dnešní porodnictví to bylo fajn. Jen do budoucna bych si přála, aby se méně spěchalo (urychlování porodu pouštěním plodové vody, nebo oxitocinová injekce na poslední stah před porozením miminka, pravděpodobně proto, aby se nemuselo čekat na placentu).
Oddělení pro šestinedělí bylo moc fajn. Příjemné sestřičky, které se chodily ptát, zda něco nepotřebujeme, očkování miminek a veškeré zákroky se prováděli na pokoji za přítomnosti maminek. Děti jsme si koupali sami v k tomu určené předsíňce pokoje, což jsem velice uvítala, protože jsem na Pepíčka nemusela spěchat a mohla ho pomalu seznamovat s vodou a celé koupání zakončit láskyplnou masáží miminka, aniž by nás někdo vyrušoval.
Předchozí