Přidat odpověď
Ahoj Zuzko, také jsem to takhle řešila, hlavně neoblbovat, vysvětlit všechno úměrně věku. Vždyť přeci všechno, co se týká rození dětí, sexu, atd. jsou normální lidské záležitost, tak pro z toho dělat něco nepatřičného, že.
Moc mě pobavil ten dotaz tvého chlapečka, co se postaví holkám. To nemá chybu. Taky přihodím historku. Když bylo mladší dcerce asi 5 let, dívala se v televizi na nějaký odpolední dětský pořad. Po jeho skončení šel nějaký zdravotnický týdeník, který začínal porodem. Bohužel jsem přiběhla pozdě a nestihla jsem to vypnout. Malá sice tenkrát věděla, jak se rodí děti, ale vidět to in natura v pěti letech mi připadalo dost síla. Bohužel, stalo se. Když ta pasáž skončila, dcera seděla chvíli jako zařezaná a já jsem nevěděla, jak mám zareagovat. Potom mi oznámila:Až budu velká, tak nikdy nechci mít děti." Tak a je to tady. Teď z toho bude mít trauma, říkala jsem si. Ale přesto jsem se jí zeptala: A rpoč ne? Suše odpověděla: Protože dítě, když se narodí, tak strašně řve a mě by z toho bolely uši. A bylo vymalováno. Já jsem si oddychla a dcerka si vzala pastelky a šla si malovat svoje oblíbené princezničky.
Předchozí