První dobu porodní trávíš na pokoji v každém případě - já jsem byla na jednolůžkovém nadstandardu, takže naprostá pohoda, jinak jsou asi 3 postele na normálních pokojích. Na drhou dobu se přesouváš na sál a nebo do CAPu. CAP je pokojíček a porod vede jen asistentka a máš úplnou volnost v tom, jak chceš rodit, je tam i vana. Kdo chce ale rodit v CAP musí absolvovat asi ve 36. týdnu speciální vyšetření u Dr. Dvořáka, který musí porod v CAPu povolit. Já jsem CAP plánovala, ale nebyl zrovna volný (resp. nebyl ještě uklizený), takže jsem šla na normální porodní sál. Ještě než se jde vyloženě rodit, je tam takový pokoj se sprchou, balonem, žebřinami a lehátkem. Ten je takový normální, spíše nemocniční... Ale byla jsem tam sama (resp. s manželem) a občas přijde asistentka. Myslím, že těchto pokojů tam je víc. Když už to vypadá více na porod, jde se na sál. Mají tam takové uzavřené boxy, docela příjemně upravené a vymalované, barevné s připravenou postýlkou, nepůsobí to vyloženě nemocničním dojmem a je tam opravdu soukromí. Musím říci, že jsem byla spokojená, ač jsem chtěla do CAPu, který nevyšel, a ač také nesnáším nemocniční prostředí. Úplně nejvíc ale chválím personál - doktory a asistentky.
Předchozí