Do Hradecky porodnice jsem nechtela ani za boha, i kdyz na ni skoro koukam z okna. Prvni dite jsem porodila ve Vysokem Myte, tam porodnici pak ale zrusili, dlouho jsme vahala kam a na konec skoncila teda v HK, i kdyz jsem z toho mela hruzu. Na konec jsem byla ale spokojena, chovali se ke mne hezky. I kdyz mozn ak tomu prispelo hodne to, ze muj porod byl rychlej, dobre postupujici, v pohode.
K otazkam Jiriny:
Klizma ani holeni jsme neodmitla, no nikdo se me ani neptal. Sestricka nebo PA, ted nevim, zacal anapoustet tu podivnou nadobu, beze slova, tak jsem ji rekla, ze mam Yal. Muzu vrele doporucit, s klistyrem pri prvnim porodu se neda srovnat. I kdyz u toho uz jsem mela pomerne silny kontrakce.
Manzel musel zustat na chodbe, zavolali ho asi po hodine a pul, kdyz jsem sla na sal. Nevim jestli by ho zavolali i kdyby porod nepostupoval tak rychle jak postupoval.
Rodit jinak mi nenabidli, rodila jsem klasicky. Suply me na lehatko a monitor, tak jsme rikala, ze takhle bejt furt nechci, PA na to, ze nebudu...no byla jsem tak az do porodu ale je fakt, ze to byla tak pul hodina, takze nejspis nai nemelo cenu slejzat... Opet, nevim jak by to dopadlo, kdyby porod nepustupoval rychle.
Nastrizena jsem nebyla, teda aspon myslim;-), ale priserne otekla a zhmozdena. To jsme byla ale i po prvnim porodu, asi se moje telo proste netrha ale zhmozduje.
Po porodu mi miminko ukazali a hned odnesli, manzel sel s nimi. Pupecni snuru nestrihal, nechtel.
Takze shrnuto podtrzeno, ja byla vcelku spokojena, na to jak jsem se tam bala jit, ale opravdu netusim jak by to probihalo kdyby porod trval treba hodiny.
Předchozí