Já se asi hodně rozepíšu, ale musím s tím ven. Mám 3 děti-7,5,6měsíců. Poslední 2 jsem rodila v Trutnově. 1. dítě v Hradci, ve fakultce. V 35. týdnu mně praskla voda, odvezli mě do HK, tam mě natočili a pak mě bez jakéhokoliv vysvětlení nechali ležet do dalšího dne, ráno mě navštívil nějaký jejich docent, na mou otázku zdali se miminku nemůže něco stát mi řekl, že pokavaď to není ryba, tak prýc ne. Bylo mi do breku. A dali mě na pokoj mezi rizikově těhotné. Až další den mi začali vyvolávat bolesti. Přišla ke mně sestra, které bylo aspoň 100 a začala mi natáčet monitor. To už mi začaly kontrakce. Srdeční ozvy byly místo 126 pouze 60. Sestru jsem na to upozornila, ta mi ovšem odpověděla, ať si to tam rukou víc přitlačím, přitom mimčo tam nemělo žádnou vodu. Po chvíli tam přišla jiná sestra,které jsem o tom řekla, ta to oznámila, dali mi digitální monitor, a potom šlo vše rychle. Zjistili, že srdce mimča přestává fungovat, podstoupila jsem císařský řez. Mimčo se narodilo bez známek života, museli ho křísit, mozek se mu přestával prokrvovat. Znikly mu tam tzv.kalcifikáty, syn má LMD. Věřím, že kdyby nečekali 3 dny a byla by tam jiná sestra než ta přesluhující, bylo by vše jinak. Toť vše o HK. A dál chci vytknout všem Trutnovandám, které jezdí rodit do Opočna atd. že dělají velkou chybu. V Trutnově jsou perfektní lékaři, sestry, všechno rádi vysvětlí, dokonce i dost tolerují/pozdní návštěvy/. Já jsem 2. porod měla normální cestou, ale bohužel tří denní. Zkusila jsem hodně, ale zkusily se mnou i sestry které ten víkend sloužily,byly milý , obětavý, a když se syn v neděliv ráno rozhodl jít ven, bylo to po 6.ranní a střídaly se směny, ta noční tam těch 20 min. počkala, jelikož byla zvbědavá, kdo že to dělal takové drahoty. 3.těhotenství jsem 6 týdnů z počátku těhotenství ležela na gynekologii, krvácela jsem. Dokonce nastal okamžik, kdy jsem začala ve spánku spontáně krvácet, do dnes děkuji bohu, žesloužil primář, je možné, že ty mladší by jednali také tak, ale on jednal s rozvahou, i přesto, jak to se mnou vypadalo, jednal klidně, na UZ zjistil, že plod je v pořádku, praskly mi cévy v děloze, to způsobilo to krvácení. Dal mi injekci proti krvácení a upoizornil mě, že když se to nesklidní, budeme muset přerušit těhotenství. A to je ta věc, v kterou bych nedoufala u těch méně zkušenějších lékařů. Dle mě by ze strachu možných komplikací přistoupili k přeruš. okamžitě. Ale třeba také ne, jen se mýlím. Tím je nechci hanit, s Trutnovskou porodnicí jsem max. spokojená. Fandím dr. Gregorovi, je sympatický, k pacientkám přistupuje s uctivostí a nepřipadám si u něho jak na běžícím páse. Ani se nestydím vyjádřit, jeho to opravdu baví a má ambice a to je fajn. Tkový jsou potřeba. Mé 3. dítě bylo opět v 36.týdnu a opět císař.řezem. Ovšem Trutnováci nečekali 3dny, neriskovali možnost infekce a jiných komplikací, ke kterým může dojít, jeli mimčo dlouho "na suchu". Jsem ráda, žejsou tu. A všem děkuji.Mimoichodem můžu ještě porovnat s porodnicí v Benešově u Prahy, ovšem nejde to. Benešov=řeznictví. Fandím Trutnovskému gynekologicko-porodnickému oddělení.
Předchozí