Milá Marto, přečetla jsem si Váš příspěvek a věřím tomu, že pokud byste prošla kvalitní předporodní přípravou a měla plnou podporu zdravotníků při porodu, byla byste ušetřena strachu a porod by běžel úplně jinak. Proto vidím smysl v mé práci, kdy jako dula, neboli společnice či doprovod u porodu, poskytuji mamince emocionání, fyzickou, psychickou podporu, stejně tak i jejímu manželovi pokud je přítomen. Porodní as. né vždy mají čas se plně věnovat mamince, mají i jiné úkoly. Já jsem s maminkou nepřetržitě a během té doby co s ní trávím tak jí vysvětluji, uklidňuji, hladím, masíruji, dávám obklady, napít, zkrátka veškerý servis, aby byla v pohodě a mohla se soustředit jen na sebe a na svůj porod. Chápu, že porod je klíčovým okamžikem v životě každé ženy a proto se snažím přispět k tomu, aby to byl pro ní a jejího manžela zážitek nejkrásnější. Ve Frýdku jsem byla u dvou porodů a nechci vůbec hodnotit práci zdravotníků, to udělá vždy maminka
více zde ,ale vím že v každém zařízení se dá porodit hezky, když člověk má to zázemí v péči osoby kterou zná už z průběhu těhotenství. Přeji Vám, aby Váš další porod byl právě takovým, krásným ohacujícím zážitkem. Zdraví Vás Jana